Kundklubb

Solceller på vårt tak!

En av Växjös största solcellsanläggningar finns på taket på Grand Samarkand köpcentrum. Istället för att bara köpa in ”grön el” som redan producerats vill vi bidra till utbyggnaden av förnybar el i Sverige.

Att kunna tillföra förnybar energi såsom solceller på våra stora takytor är ett av vår fastighetsägares miljömål och vi jobbar för att dubblera ytorna framledes.

Så gör solen nytta på Grand Samarkand:

Det är solen som hjälper oss att få energi till exempel belysning, ventilation, att våra entréer öppnar sig. På Grand Samarkands tak finns en av Växjös största solcellsanläggningar. Tekniken gör ditt besök upplyst i vårt centrum samtidigt som den bidrar till att sänka energiförbrukningen rejält.

På vårt tak har vi en solcellsutrustning som täcker 3800 kvm och har en panelyta på 1300 kvm och åstadkommer en produktion av el motsvarande upvärmningen av ca 100 lägenheter eller 45 normalstora villor. Vi vill vara en förebild när det gäller energieffektivisering. All el som används på Grand Samarkand kommer från solcellsanläggningen eller grön el som i huvudsak kommer från förnybara källor såsom vattenkraft, vindkraft och biobränsle. Fjärrvärmen och fjärrkylan är miljömärkt.

Miljöarbetet är en del av vårt CSR-arbete. CSR står för Corporate Social Responsibility och handlar om att företagen är en del av samhället och kan göra mer än att bara fokusera på uppenbart affärsmässiga mål.

Dela inlägget:
Populära sökningar

Butiker

Mat & dryck

Hälsa & service