Kundklubb

Hitta hit

Vägbeskrivning

I nordvästra delen av Växjö, mellan Hejaregatan och Mörners väg på Samarkand handelsområde, hittar du Grand Samarkand. Hit är det enkelt att ta sig både med bil, buss och med cykel. Vill du använda GPS slår du in Hejaregatan 32.

Parkering

Kommer du väster eller öster ifrån ta av vid avfart Mörners väg och följ kundvagns-symbolen så har du shoppingcentret strax inpå.

Vår parkering är gratis och rymmer ca 1500 bilar, 1000 platser på västra sidan, 500 på östra. Det finns markerade familjeparkeringar på både östra och västra sidan. Här kan du med barnvagn och mindre barn i bilen parkera.

Elbilsladdning med Mer 
På den västra parkeringen har Mer två snabbladdare med vardera två CCS-uttag vilket ger möjlighet för fyra bilar att ladda samtidigt. På parkeringen finns även två destinationsladdare med vardera två Typ2-uttag, totalt fyra laddplatser. 

Laddarna tillhör Mer’s laddnätverk och laddning startas med laddbricka från Mer eller med mobilappen Mer Connect. 

Läs mer på Mer’s hemsida (se.mer.eco) 

Tesla Supercharger-station

I närheten av McDonalds Samarkand finns Tesla Supercharger-station som ger alla elbilsägare en pålitlig och användarvänlig snabbladdning med bra kapacitet under långresorna.  Stationen har 16 Superchargers med V3-teknologi, och är öppen för alla elbilar. 

Stationen i Växjö är öppen för alla elbilsägare som ett led i Teslas pilotprojekt att välkomna alla elbilar. De 16 laddarna ger upp till 250 kW och det är enkelt att ladda och navigera via navigationen i Teslas bilar eller mobilappen.

Tack vare den variabla prissättningen, Time-of-Use, uppmuntras kunderna att utnyttja kapaciteten i Supercharger-nätverket mer effektivt under intensiva resdagar. Genom att ladda mellan klockan 22.00 och 16.00 varje dag får kunderna ett lägre pris samtidigt som belastningen på det lokala energinätet minskar.

Allteftersom energimarknaderna utvecklas kommer priserna på Supercharger-nätverket att justeras mer regelbundet, vilket gör att ägare kan dra nytta av besparingar när energikostnaden sjunker. Tesla-ägare kan se laddningspriserna på varje station, i bilens skärm och i Teslas mobilapp.

Med cykel

Gör gärna en liten insats för miljön och ta cykeln till Grand Samarkand. Grand Samarkand är ett centrumnära köpcenter och det finns bra cykelvägar från flera håll. När du är framme kan du låsa fast din cykel vid våra cykelställ som är placerade vid entréerna intill fasaden.

Bussarna går flera gånger i timmen och det tar ca tio minuter att åka från Växjö resecentrum till Grand Samarkand. Hållplatserna heter Samarkand och Mörners väg.

Med buss

Det går tre bussar till och från Grand Samarkand. Stadsbuss nr 3 och 8 går till Samarkand Södra (Hejaregatan) och stadsbuss nr 4 går till Samarkand Norra (Mörners väg).

Vill du åka från resecentrum Växjö så ta buss nr 3 för snabbaste vägen. 3:an går var åttonde minut från resecentrum till Samarkand området. 

Det går även flera regionsbussar som stannar på Samarkand Norra och det är buss nr 114, 123, 142 och 144.

Reser du från andra destinationer hänvisar vi dig till www.lanstrafikenkron.se eller deras app Reseplaneraren (som du enkelt laddar ner via i mobilen).

Populära sökningar

Butiker

Mat & dryck

Hälsa & service