Kundklubb

Nu finns Tesla Supercharger-station vid Grand Samarkand

Tesla öppnar Supercharger-station i Växjö

Nu finns Tesla Supercharger-station i Växjö som ger alla elbilsägare en pålitlig och användarvänlig snabbladdning med bra kapacitet under långresorna. Det är Teslas 75:e Supercharger-station i Sverige, strategiskt belägen vid de större trafiklederna som knyter ihop resandet i alla riktningar. Stationen har 16 Superchargers med V3-teknologi, och är öppen för alla elbilar. Laddstationen ligger på Grand Samarkand handelsområde, nära McDonalds.

-Vi är jätteglada att Tesla nu etablerar laddstationer för elbilar på Grand Samarkand. Detta ligger helt i linje med vårt hållbarhetsarbete och ökar möjligheten för elbilar att ladda på vårt område, säger centrumchef Mats Jäderberg.

Över 90% av alla Superchargers är öppna för alla elbilar
Stationen i Växjö är öppen för alla elbilsägare som ett led i Teslas pilotprojekt att välkomna alla elbilar. De 16 laddarna ger upp till 250 kW och det är enkelt att ladda och navigera via navigationen i Teslas bilar eller mobilappen. Stationen är strategiskt belägen vid handelsområde Grand Samarkand, där restauranger och affärer finns i nära anslutning för bästa kundupplevelse. Med öppningen av Växjö Supercharger-station finns det nu 1038 laddare fördelat på 75 stationer, från Björkliden i norr till Ystad i söder, se Supercharger-karta, och Tesla fortsätter den kraftfulla expansionen under 2023.

Snabb, pålitlig och enkel laddning
Model 3 och suven Model Y kan ladda upp till 275 kilometers räckvidd på femton minuter på en V3 Supercharger, och den genomsnittliga laddningssekvensen förväntas vara i ungefär en kvart. Nya Model S och X laddar ännu snabbare, med upp till 322 km på samma tid. Även om tekniken utvecklas kontinuerligt kommer vi att fortsätta fokusera på tillförlitlighet, vilket är en av de viktigaste egenskaperna för snabbladdare som används vid långresor. Teslas globala Supercharger-nätverk var

Tack vare den variabla prissättningen, Time-of-Use, uppmuntras kunderna att utnyttja kapaciteten i Supercharger-nätverket mer effektivt under intensiva resdagar. Genom att ladda mellan klockan 22.00 och 16.00 varje dag får kunderna ett lägre pris samtidigt som belastningen på det lokala energinätet minskar.

I dagsläget är laddpriserna för Tesla-ägare och andra elbilsägare med abonnemang på Teslas Superchargers 3,70 kr per kWh i genomsnitt under tiden med låg belastning på elnätet. Allteftersom energimarknaderna utvecklas kommer priserna på Supercharger-nätverket att justeras mer regelbundet, vilket gör att ägare kan dra nytta av besparingar när energikostnaden sjunker. Tesla-ägare kan se laddningspriserna på varje station, i bilens skärm och i Teslas mobilapp.

Dela inlägget:
Populära sökningar

Butiker

Mat & dryck

Hälsa & service

Välkommen till kundklubbsprofilen

Här kan du enkelt skapa en kundklubbsprofil eller logga in på din befintliga profil.