Kundklubb

Grand Samarkand topp i Sverige!

Grand Samarkand är köpcentret som klår både Väla och Gekås, skriver Market, se artikel nedan.

”Djupet i butikernas entréer och ”den osynliga själen” är två förklaringar till att ett köpcentrum i Växjö nu slår sig in i Sverigetoppen. Det tror centrumchef Mats Jäderberg, Grand Samarkand som klår både Väla och Kungsmässan i Evimetrix stora undersökning.

Av 335 köpentrum, gallerior och handelsplatser som finns med i Evimetrix stora undersökning ligger Grand Samarkand högt upp i flera kategorier. Undersökningen bygger på omdömen från 6775 konsumenter.

I kategorin ”trivsamhet vad gäller centrumets utformning och lokaler” är Grand Samarkand etta. I det sammanvägda Nöjd kund-index kommer Grand Samarkand på plats fyra, efter Gekås på förstaplatsen, Väla Centrum utanför Helsingborg på plats två och Kungsmässan i Kungsbacka på plats tre.

– Det är klart att man känner ”yes, äntligen” efter en sån här nyhet. Vi är jätteglada! säger Mats Jäderberg, centrumchef på Grand Samarkand.

Köpcentrumet öppnade 2011 i nybyggda lokaler med unik arkitektur som till exempel ett vågformat tak och butiksentréer med ett djup.

– Det ger möjlighet att skapa något individuellt och unikt, som ger en annorlunda känsla och den där osynliga själen som kan vara svårt att sätta fingret på.

Att det är rent och fräscht, och att tomma butikslokaler snabbt fylls med ersättningsverksamhet, är två andra nycklar till det höga betyget tror Mats Jäderberg.

– Vi jobbar aktivt med våra butikschefer och säljare, och pratar om vikten att ge det där lilla extra. Annars kan kunden lika gärna gå hem och beställa det de vill ha online.

Det ovanliga namnet har lokal förankring. Handelsområdet där köpcentrumet stod klart 2011 hade hetat Samarkand sedan 1973 då Ica och Coop gjorde en sametablering på platsen. Genom att lägga till ”Grand” vill centrumledningen ge en signal om köpcentrumets höga nivå och ambition.

– Vi brukar prata om vårt köpcentrum som en teater, där varje butik och restaurang spelar sin föreställning.

Nu blickar Mats Jäderberg framåt, och som de flesta köpcentrumchefer hoppas han på blandat sommarväder.

– Vi är som många andra väldigt väderberoende. Blir det en väldigt varm sommar drar sig många av våra besökare ut mot kusten istället.

Nästa vår kommer Grand Samarkand har en ny magnet att locka kunderna med. I mars 2025 öppnar nämligen Eko Stormarknad på tomten alldeles intill köpcentrumet”.

Topp fem

Nöjd kund-index, NKI, är ett medelvärde av tre frågor:

✓ Helhetsbetyg för centrumet

✓ Hur väl centrumet lever upp till mina förväntningar

✓ Hur nära ett idealt centrum detta centrum är.

NKI:

1. Gekås Ullared

2. Väla Centrum

3. Kungsmässan Köpcentrum

4. Grand Samarkand

5. Bergvik Köpcenter

Trivsamhet vad gäller centrumets utformning och lokaler:

1. Grand Samarkand

2. Väla köpcentrum

3. Kungsmässan Köpcentrum

4. Bergvik Köpcenter

5. Gekås Ullared

Källa: Evimetrix
Källa: Market

Dela inlägget:
Populära sökningar

Butiker

Mat & dryck

Hälsa & service

Välkommen till kundklubbsprofilen

Här kan du enkelt skapa en kundklubbsprofil eller logga in på din befintliga profil.