Kundklubb

Författarbesök och signering

Den här dagen har vi författarbesök hos Akademibokhandeln. Mikael Johansson som skrivit Imse Dumse böckerna finns på plats för möte och signering.

Mikael Johansson har skrivit fyra barnböcker om spindeln Imse Dumse (nästkusin med Imse Vimse) som kom ut förra året, alla med bara positiva omdömen från barn, föräldrar, skolpersonal, bokbloggare och andra inom branschen. Böcker finns ännu inte i Akademibokhandelns ordinarie sortiment men Mikael hoppas få in dem snart.

Imse Dumse är en busig spindel som i första boken ”Imse Dumse och den stora nätkampen” får konkurrens av en granne som flyttar in bredvid honom. Han får alla insekter medan Imse Dumse inte får några. Trots många försök blir det inte bra och Imse Dumse får hitta på något för att lösa situationen. I ”Imse Dumse går på cirkus” besöker han en loppcirkus men blir inte imponerad av konsterna. Till slut tar han över hela cirkusen till publikens jubel (lopporna var inte lika glada). I ”Imse Dumse – Kung över myrstackarna” klär han ut sig till myra för att jobba och komma i form. Tyvärr äter han upp lite myror på vägen, vägrar att städa pissmyrornas toaletter och är allmänt lat. Ändå blir han plötsligt kung, inte särskilt populär och ännu mindre när alla ser att det sitter en spindel på tronen. I ”Imse Dumse som flugfångarmästaren” hittar han på ett sätt att fånga alla flugor i hela skogen. Då blir det först problem med Flugbolaget, sedan FFFFF (Flugfångarnas Fria Företagare Förening), Hesa Fredrik och slutligen också Flugfartsmyndigheten.

Böckerna är vältecknade med många små detaljer i glada färger som tilltalar alla barn i ålder 2-9 år. Berättelserna har en textmängd motsvarande Mamma Mu i 24 sidor och tar 10 minuter att läsa. Eftersom Imse Dumse är nästkusin med Imse Vimse avslutas alla böcker med en Imse Dumse-sång som barnen lätt lär sig. På hemsidan finns också ett släktträd där man ser Imse Dumses 33 släktingar så man får veta hur de är släkt med varandra. Mera information finns på www.imsedumse.se men ni kan också följa på  www.instagram.com/imsedumse, www.facebook.com/imsedumse.

Varmt välkommen att träffa författaren för en pratstund, signering och möjlighet att höra mer om Imse Dumse böckerna!

Dela inlägget:

Datum:

20 april 2023

Tid:

15:30 -
 17:30

Plats:

Akademibokhandeln
Populära sökningar

Butiker

Mat & dryck

Hälsa & service

Välkommen till kundklubbsprofilen

Här kan du enkelt skapa en kundklubbsprofil eller logga in på din befintliga profil.