Kundklubb

Så vårdar du dina sneakers

Så vårdar du dina sneakers

Att matcha vårens och sommarens outfits med ett par snygga sneakers är både bekvämt och snyggt! Men hur vårdar man sina skor på bästa sätt? Sandra delar med sig av sina tips för att hålla skorna fräscha och förlänga deras livstid.

 

Skydda med impregneringsspray
Att jobba förebyggande är a och o när det kommer till skovård. Då blir underhållet både lättare och mindre tidskrävande. Impregneringsspray är ett jättebra medel som lägger sig som en hinna på skorna och skyddar mot väta. Många tror kanske att en omgång spray när skorna är nya räcker, men det stämmer inte – om du använder dina sneakers dagligen bör du spraya dem minst varannan vecka.

 

Vårda ut- och invändigt
Var noga med att borsta av dina skor med en skoborste, gärna en till två gånger i veckan eller när du ser att det behövs. Då får du bort lös smuts innan det hinner sätta sig i materialet. Efteråt kan du använda våtservetter för djupare rengöring. Det bästa är att investera i servetter som är specifikt framtagna för skor, men vanliga wipes från matbutiken fungerar också. Om sulorna är lortiga kan du testa att sudda med suddgummi – det kan ta bort många envisa fläckar. För vita sneakers finns en speciell skofärg som appliceras efter allvården för att få tillbaka den där krispigt vita känslan.

För att hålla skorna fräscha invändigt finns också flera hjälpmedel. Till exempel kan du spraya med antidoftspray som neutraliserar dålig lukt. Doftkuddar är också bra – de absorberar både fukt och lukt. För en fräsch doft kan du låta tepåsar ligga i skorna när du inte använder dem. Uttagbara sulor tas gärna ut efter en dags användning så att de hinner torka till nästa gång.

 

Tepåse mot dålig lukt?
Ja, så är det faktiskt tipsar Sandra! Du kan helt enkelt lägga i en tepåse i vardera sko så hjälper det mot dålig lukt och fukt. Hur enkelt som helst!

 

Maskintvätt eller inte?
Det framgår i tvättråden huruvida dina sneakers kan tvättas i maskin. Annars är det egen risk som gäller! Har man otur kan materialet i skorna skadas eller bli fult. Om du väljer att ändå maskintvätta dina sneakers bör du köra ett kort tvättprogram på 30 grader och använda tvättpåse.

 

Förläng livslängden ytterligare
Det finns även andra knep för dig som vill förlänga livslängden på dina sneakers. Det viktigaste är att inte ha samma skor varje dag, utan variera med minst ett par till. Då slits inte dina sneakers lika mycket – och du får dessutom fler skor att variera dina outfits med! Ett annat tips är att tvätta skosnörena eller byta ut dem – det är oftast en låg kostnad och ett roligt sätt att förnya skorna på.

Dela

Relaterade tips

Hittade inga relaterade tips

Skicka in dina önskemål och idéer

Ge oss din feedback om vad du tycker om Smakrådet. Är det något som saknas? Vilka aktiviteter och evenemang skulle du vilja ha? Fyll i vårt enkla formulär och hjälp oss skapa en ännu bättre shoppingupplevelse.

Populära sökningar

Butiker

Mat & dryck

Hälsa & service

Feedback

Skicka in önskemål och idéer

Är det något som saknas? Vilka aktiviteter och evenemang skulle du vilja ha? Fyll i vårt formulär och hjälp oss skapa en ännu bättre shoppingupplevelse.

Feedback

Välkommen till kundklubbsprofilen

Här kan du enkelt skapa en kundklubbsprofil eller logga in på din befintliga profil.