Funkisfestivalen med Linda Bengtzing 31 okt - GrandSamarkand
öppet vardagar 10-20 • helger 10-18. Se storhelger här.
Följ oss på Instagram

Funkisfestivalen med Linda Bengtzing 31 okt

Tisdag den 31 oktober genomförs musikevenemanget Funkisfestivalen med Linda Bengtzing på Grand Samarkand. Funkisfestivalen är en talangjakt för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Priset i Växjö är att få sjunga en låt med Linda Bengtzing samt två publikbiljetter till Funkismellos final på Cirkus i Stockholm 2018.

Ta del av nedan pressmeddelande från Funkisglädje för ytterligare info:

”Funkisfestivalen besöker Växjö

Tack vare ett bidrag från Postkodstiftelsen på 1,8 miljoner kronor till föreningen Funkisglädje kommer vi att kunna besöka Växjö och bjuda in fler till att inta kulturscenen. Den 31 oktober klockan 17:00 är det dags för besök på Grand Samarkand.

Kulturministern Alice Bah Kunke säger i sin programförklaring: ”Alla människor som vill ska få möjlighet att utöva och ta del av kultur”. Vår erfarenhet är att vår målgrupp har betydligt svårare att få synas och höras på scenen än andra. Personer med kognitiva funktionsnedsättningar har till och med blivit portade och ivägkörda från kulturevenemang.

Några har dock lyckats, bland annat Glada Hudikteatern, och den vågen vill vi fortsätta att rida på.

-Vi är jätteglada för det bidrag vi fått från Postkodstiftelsen. Ekonomin har tidigare satt begränsningar för våra möjligheter att komma ut och marknadsföra evenemanget utanför Stockholm län, där vi är välkända sedan flera år tillbaka, förklarar Camilla Brodin, föreningens ordförande.

Nu är det dags för Växjös slumrande artister att ge sig själva chansen och möjligheten att stå på scenen och sjunga sin favoritlåt. Alla måste föranmäla sig så arrangören hinner med att plocka fram musiken. Senast söndag den 29 oktober ska du ha föranmält dig via www.funkisgladje.se.

Med på turnén är Funkisfestivalens senaste konferencier Linda Bengtzing som kommer att peppa och stötta artisterna.

– Dessutom kan jag ge lite råd och tips till artisterna och att se vad som händer efter den lilla input jag ger är obetalbart, avslutar Linda Bengtzing.”

För mer information:
Ann Epstein, projektledare, 0706-306 307
Camilla Brodin, ordförande föreningen Funkisglädje, 0766-439 424
Micke Valier, projektassistent, 0704-920045

Fakta: Föreningen Funkisglädje är en ideell förening med syfte att bedriva stödjande arbete inom främst kultur, idrott och fritid för personer med funktionsnedsättning. Föreningen finansieras av deltagande medlemmar, sponsorer och biljettförsäljning. Sångtävlingen Funkisfestivalen (fd Funkismello) är föreningens första evenemang.

2017-09-21

Öppettider

Grand Samarkand
Måndag - Fredag 10:00 - 20:00
Lördag 10:00 - 18:00
Söndag 10:00 - 18:00
ICA Maxi 07:00 - 22:00
McDonald's
Måndag - Söndag 09:00 - 24:00
Systembolaget
Måndag - Fredag 10:00 - 20:00
Lördag 10:00 - 15:00
Öppettider storhelger →

10-års kalas 2-3 okt

I år fyller Grand Samarkand 10 år. Det vill vi gärna fira tillsammans med dig helgen 2-3 oktober. Varmt välkommen till ett par festliga dagar…

Den danska kedjan NORMAL öppnar

Den danska kedjan Normal öppnar hos oss!  Den danska kedjan Normal öppnar butik hos oss på Grand Samarkand under senare delen av hösten. Normal säljer…

IKEA öppnar hos oss

IKEA vill komma närmare kunden och testa nya sätt att träffas och öppnar under hösten planeringsstudio hos oss på Grand Samarkand. Här kommer man kunna…